PÄÄSIVULLE
Alla Tieteen kuvalehteen lähetetty kirjoitus.

TIETEEN KUVALEHTI VILLIN SALALIITTOTEORIAN ASIALLA

Tieteen kuvalehden (8/05) toistama virallinen kertomus syyskuun 11:nnen tapahtumista USA:ssa on kokoelma toteennäyttämättömiä väitteitä. Ei edes lentokonekaappauksista tuona päivänä ei ole pitävää näyttöä; yksikään pilotti ei esimerkiksi lähettänyt lennonjohdolle kaappaushälytystä. FBI julkaisi 19 nimeä sisältävän listan kaappareista, mutta heistä useiden on todettu olevan yhä elossa [1]. Listaa ei silti ole muutettu.

Vuonna 2002 pitämässään puheessa FBI:n silloinen johtaja Robert Mueller totesi, ettei FBI ole löytänyt yhtään juttuun liittyvää paperitodistetta [2]. Eräät FBI:n tutkijat myönsivätkin The New Yorkerin toimittaja Seymour Hearshille, että kaikki löydetyt "todisteet" oli varta vasten jätetty löydettäviksi. [3]

Bin Ladenin tunnustuksilla -- olivat ne aitoja tai eivät -- ei voi olla mitään ratkaisevaa merkitystä. On näyttöä, että hän on ollut yhteistyössä CIA:n kanssa [4], ja mikäli Yhdysvaltain viranomaiset ovat sekaantuneet iskuihin, bin Ladenin kaltainen syntipukki on tavattoman arvokas.

Tieteen kuvalehden jutussa esitetään iskuista täysin naurettava teoria, joka sitten ammutaan alas. Näin menettelee se, joka on suurissa vaikeuksissa omien argumenttiensa kanssa. Virallinen tarina on villi salaliittoteoria, jonka hyväksyminen edellyttää mm. yliluonnollisiin ilmiöihin uskomista niin WTC:n kuin Pentagoninkin osalta. [5] Tarinan mahdottomuudet ja ristiriidat ovat synnyttäneet laajan kansainvälisen 9/11-totuusliikkeen, jota Suomessa edustavat 11.9.-toimintaryhmä ja internetsivusto www.11syyskuu.org, maailmalla lukemattomien muiden mukana monet professorit sekä esim. entiset ministerit Catherine Austin Fitts (USA), Andreas von Bülow (Saksa) ja Michael Meacher (Iso-Britannia). [6]

Haastamme Tieteen kuvalehden asialliseen keskusteluun tästä äärimmäisen tärkeästä aiheesta.

11.9.-toimintaryhmän puolesta

Jorma Anttila
Jouni Jokivirta
A. Kekäläinen
Heikki Kurttila
T. Kuosma
J. Lehtonen
Sami Yli-Karjanmaa

Lähdeviitteitä 11.9.-toimintaryhmän jäsenten kirjoitukseen
Tieteen kuvalehdessä 14.7.2005

1. Elossa olevat kaapparit: ks. esim. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle_east/1559151.stm .

2. Ei asiakirjatodisteita iskuista:  www.fbi.gov/congress/congress02/mueller050802.htm . ("In our investigation, we have not yet uncovered a single piece of paper –– either here in the U.S. or in the treasure trove of information that has turned up in Afghanistan and elsewhere –– that mentioned any aspect of the September 11th plot.")

3. Lavastetut todisteet:  http://www.newyorker.com/fact/content/?011008fa_FACT .

4. Bin Laden–CIA-yhteistyö: ks. esim. http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/south_asia/155236.stm .

5. Virallisen tarinan mahdottomuudet ja ristiriidat WTC:n osalta ks.  www.11syyskuu.org/WTC_Kurttila.pdf  ja www.11syyskuu.org/energiatarkastelua.htm , Pentagonin osalta www.11syyskuu.org/asce.html .

6. Professorit, ex-ministerit ja monet muut virallisen tarinan epäilijät: ks. www.11syyskuu.org/skeptgal.html.