PÄÄSIVU

Ehdota dokumenttielokuvia Suomen televisioon!

Terrorismia tai syyskuun 11:nnen iskuja kriittiseen sävyyn käsitteleviä dokumentteja ei ole esitetty Suomessa muita kuin Andrei Nekrasovin Disbelief, joka kertoi Venäjän kerrostaloräjäytyksistä. Kuitenkin myös länteen päin kriittisiä elokuvia tulisi esittää.

Laadimme listan filmeistä, joilla voisi olla mahdollisuuksia läpäistä television valintakriteerit. Tärkeää olisi, että TV-kanavia pommitetaan ehdotuksilla, sillä eivät he oma-aloitteisesti tällaista materiaalia valitse ohjelmistoon.

Kanavia voi lähestyä ainakin seuraavasti:
Ykkösdokumentti , toimitus (yhteystietoja)
Dokumenttiprojekti

Ohjelmapalaute: tv.ohjelmapalaute@yle.fi
MTV3 palaute

 
Maksullinen kaapelikanava MTV Fakta esitti torstaina 28.12.2006 Loose Change 2:nd editionin. Toivoa siten on. Pommittakaa viesteillä TV-kanavia!
9/11 Press for Truth kertoo ns. Jerseyn tyttöjen tarinan. Kyseessä on ryhmä WTC:llä aviomiehensä menettäneitä naisia, jotka eivät suostuneet hallituksen heille varaamaan rooliin eli ottamaan kompensaatiot ja olemaan hiljaa. Sen sijaan naiset halusivat tietää mikä on totuus terrori-iskuista. Filmi perustuu osaltaan Paul Thompsonin  timelineen ja on näkökulmaltaan aika varovainen.

Filmi on nähtävissä Googlessa.

Australialaisen Upstream Median Shadow Play kertoo uuskonservatiivien imperiumin rakentamisesta ja laajasta skeptisyydestä, jota ihmiset eri puolilla maailmaa tuntevat syyskuun 11:nnen virallista totuutta kohtaan. Filmin tekijät kävivät keväällä kuvaamassa Suomessa 911-toimintaryhmän tutkijoita. Vastaavia haastatteluja he tekivät myös Venäjällä, Saksassa ja Britanniassa. Toinen kuvausryhmä suoritti kuvauksia Yhdysvalloissa.
Improbable Collapse keskittyy WTC:n sortumiseen ja antaa puheenvuoron skeptikoille, jotka eivät pidä virallisia selityksiä uskottavina.

Filmi on nähtävillä Googlessa.

BBC:n 1992 esittämä Allan Francovichin 3-osainen Gladio-dokumentti on edelleen hyvin ajankohtainen. Filmit kertovat Naton salaisista stay behind -armeijoista, jotka auttoivat terroritekojen suorittamisessa monissa Euroopan maissa 1960-80 -luvuilla ns. jännitteen strategian puitteissa. Filmeissä käsitellään erityisesti Italiaa ja Belgiaa. Erinomainen vertailukohta nykytilanteelle. Googlessa: osa 1, osa 2, osa 3
Power of Nightmares kertoo uuskonservatiivien ja islamistien samankaltaisuudesta ja siitä miten terrorismi tarjosi länsimaiden poliittiselle eliitille oljenkorren katoavan valtansa lisäämiseksi. Filmi ei sinänsä kyseenalaista terrorismin ilmiön aitoutta, vaan väittää ilmiötä liioitellun jotta yhteiskuntamme ylipäätään pysyisivät koossa.
Lisätietoa: osa 1 Baby It's Cold Outside, osa 2 The Phantom Victory, osa 3 The Shadows In The Cave

Googlessa: 1, 2, 3

Shadow Company kertoo erittäin tuottoisasta "terrorismin vastaiseen sotaan" liittyvästä liiketoiminnan haarasta eli palkkasoturiyhtiöistä. Yksistään Irakissa näitä yhtiöitä toimii n. 2000. Kehitys kulkee tähän suuntaan, kun kaikki muukin vaalien ääntenlaskua myöten yksityistetään, niin myös sodankäynti ja "turvallisuus". Ei Geneven sopimuksen rajoituksia, ei parlamentaarista valvonta - vaan seikkailuja ja hyvä liksa!