Pääsivulle

 

Päivitys: Helsingin Sanomat julkaisi 25.2.2005 allekirjoittaneen vastineen

Saskan ja Hannun väittely Six Degrees -lehdessä (toukokuu 2005)

 

Saska Snellman ja "Hölmöjen salaliitto"

Hannu Yli-Karjanmaa 17.2.2005

Saska Snellman kirjoitti sunnuntaina 13.2. Helsingin Sanomissa (sivu D 5) 11.9.-toimintaryhmästä, elokuvatapahtumastamme ja erityisesti näistä internetsivuista otsikolla "Hölmöjen salaliitto". Kirjoitus on pahantahtoinen, tarkoitushakuinen ja vääristelevä. Saska Snellman on valinnut taktiikakseen syyttää allekirjoittanutta juutalaisvastaisuudesta.

Snellman kirjoittaa: Nettisivuilla viitataan moneen otteeseen juutalaisten osuuteen. "Suuri osa vaihtoehtoisten teorioitten tutkijoista epäilee Israelia osallisuudesta 11.9.-iskuihin." Näin Suomeenkin nyt levinnyt salaliittoajattelu mukailee ikivanhoja salaliittoteorioita juutalaisista kaivojen myrkyttäjinä ja ruton levittäjinä. Amerikkalaisten pernaruttokirjeittenkin takaa paljastuu kukapa muu kuin "juutalainen everstiluutnantti Philip Zack"!

Artikkeli, jonka Snellman on lukenut on http://www.saunalahti.fi/wtc2001/119.htm ja siellä kohdat Israelin roolista ja pernaruttokirjeet. Snellmanin käyttämät lainaukset sivuilta ovat sanatarkkoja, mutta ne on irrotettu asiayhteydestään. Käsittelen Israelin roolia kertomalla Israelin tiedustelupalvelun Mossadin toiminnasta Yhdysvalloissa ja muualla perustuen mm Mossad-veteraani Viktor Ostrovskin kirjoihin. Lopuksi totean: "Kaikesta edellä kerrotusta huolimatta mitään todisteita Israelin ja Mossadin osallistumisesta 911-iskujen toteuttamiseen ei ole olemassa." Toisin sanoen, vaikka Mossad on syyllistynyt monenlaisiin konnuuksiin joita mainitsen, niin sekaantumisesta 9/11-iskuihin ei ole näyttöä. Silti Snellman syyttää minua kaivonmyrkyttäjäteorioitten levittämisestä.

Entäpä tapaus "juutalainen everstiluutnantti Philip Zack"? Kappale josta maininta löytyi menee kokonaisuudessaan näin: "Juutalainen everstiluutnantti Philip Zack erotettiin 1991 Fort Detrickistä, koska hänen väitettiin kiusaavan egyptiläistä tohtori Assaadia. Pari kuukautta myöhemmin valvontakamera rekisteröi Zackin tunkeutuvan luvatta laboratorioon. Oliko Zack se henkilö, joka teki perättömän ilmiannon tohtori Assaadista? (yirmeyahureview.com). "

Oliko siis väärin kertoa Zackin juutalaisuudesta vai mistä on kyse? Kerroin toisaalta myös tohtori Assaadin olevan egyptiläinen. Juutalaisuus tuntuu olevan HYVIN herkkä aihe. Snellman väittää pernaruttokirjeitten takaa löytyvän juutalaisen everstiluutnantin. Väite on väärä. Vaikka Zack ilmeisesti oli sekaantunut hämärähommiin käydessään Fort Detrickissä salaa erottamisensa jälkeen, niin en syytä häntä kirjeitten lähettämisestä. Kirjoituksessani nimetään kaksi epäiltyä kirjeiden lähettäjiksi. Ensimmäinen on FBI:n epäilty Steven Hatfill ja toinen on Neuvostoliitosta loikannut Kanatjan Alibekov, jota kolme riippumatonta tutkijaa epäilevät. Kumpikaan ei ole juutalainen, joten he eivät kiinnosta Snellmania.

Snellman on huolissaan juutalaisvastaisuuden ongelmasta. Sen sanotaan olevan nykyään vakava. Itse olen törmännyt ainoastaan muslimivastaisuuteen, joka perustuu muslimien maineeseen terroristeina. Snellmania mukaellen sanoisin, että juuri muslimeista levitetään valtamediassa teorioita kaivon myrkyttäjinä ja ruton levittäjinä ja se tehdään esittämättä lainkaan todisteita. Terroristien muslimitaustaan viittaaminen koetaan legitiimiksi ja jopa välttämättömäksi. Se on vakava asia ja pitäisi herättää kaikkien ihmisoikeuksista huolta kantavien ihmisten vastustus. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Snellmankin on näköjään huolestunut siitä, että jos muslimit eivät olekaan syyllisiä, niin taustalta saattaa muiden muassa paljastua juutalaisia nimiä. Sitä ei voi sallia, joten on tärkeää pitää kiinni salaliittoteoriasta, jossa muslimien sanotaan hyökänneen Yhdysvaltoja vastaan.

"Al-Qaidan" syyllisyydestä ei ole esitetty todisteita eikä WTC:n onnettomuustutkintaa ole kyetty viemään loppuun. Salaliittoteoria muslimeista lepää yksinomaan Yhdysvaltojen viranomaisten ja poliittisen johdon esittämän kertomuksen varassa. Samat tahot kertoivat meille hieman myöhemmin Irakin joukkotuhoaseitten muodostavan välittömän vaaran koko maailmalle ja että tuo maa ja sen ilkeä diktaattori olivat lisäksi sekaantuneet 9/11-iskujen järjestämiseen. Haluaisin tietää, miksi valtamedian toimittajat haluavat sokeasti uskoa heille kerrottuun salaliittoteoriaan muslimeista? Miksi he eivät kysele todisteiden perään? Ja miksi he yrittävät saattaa epäilyttävään valoon ne, jotka esittävät kriittiseen sävyyn kysymyksiä terrori-iskuista? Siis tekevät sitä työtä, joka kuuluisi heille itselleen.

Saska Snellman kirjoittaa: "Salaliittoteoriat ovat siitä mainioita, että niitä on lähes mahdotonta todistaa vääriksi". Lause kuulostaa oudolta. Siis ilmeisen naurettavat teoriat ovat kuitenkin niin pätevästi kyhättyjä, ettei niitä voi edes todistaa vääriksi? En ymmärrä millä kaavalla voidaan laatia hölmöjä teorioita niin vedenpitävästi, ettei kumoaminen onnistu. Meidän mielestämme ainakin surullisen kuuluisa muslimi-salaliittoteoria on ammuttavissa alas.

Kirjoituksensa viimeisessä kappaleessa Snellman toteaa: "Taitaa siis olla turha edes yrittää kumota Toimintaryhmän väitteitä". Hän tunnustaa, ettei hallitse asiakysymyksiä, eikä halua keskustelua niistä. Toimintaryhmän ja allekirjoittaneen leimaaminen juutalaisvastaiseksi vääristelemällä kirjoituksiani on hänen mielestään toimivampi taktiikka.

Tulee mieleen, olivatko toimittajat 30-luvulla samanlaisia? Kun valtiopäivätalo paloi Saksassa, leimattiinko virallista versiota epäilleet mielisairaiksi tai saksalaisvastaisiksi? Kehoittaako valtamedia meitä vain uskomaan kaiken mitä lehdet ja TV kertovat? Älä kysele, älä kyseenalaista, äläkä missään nimessä pyydä nähtäväksesi todisteita. Ole alamainen ja tottele. Snellmanin kirjoituksesta ainakin tulee mieleen kuuluisa George W. Bushin puhe YK:ssa, jossa hän kehoitti olemaan sietämättä hävyttömiä salaliittoteorioita syyskuun 11:nnen terrori-iskuista. Kuuliaista toimintaa Helsingin Sanomilta.

"We must speak the truth about terror. Let us never tolerate outrageous conspiracy theories conserning the attacs of September 11:th, malicious lies that attempt to shift the blame away from the terrorists themselves, away from the guilty."