TAKAISIN

Hannu Yli-Karjanmaa

Kolumneja

 

 

Oheinen kirjoitus syntyi luettuani Ilmailu-lehden syyskuun 2003 numeron, jossa oli kaksi terrorismia käsitellyttä juttua. Ensimmäinen niistä kertoi Libyan tunnustaneen Lockerbien terroriteon, jossa Boeing 747 Jumbojet räjäytettiin Skotlannin yläpuolella. Toinen juttu ammensi israelilaisesta disinformaatiosivustosta depka.com ja kertoi fantastisia tarinoita estetyistä terrori-iskuista (911-tyyliin), Pensylvanian koneesta ja ilmatorjuntaohjuksista matkustajakoneitten riesana. Lupauksistaan huolimatta päätoimittaja Tero Tuominen ei koskaan laittanut kirjoitustani lehteen. Ilmailu-lehti on jatkanut linjallaan, julkaisten tarinoita Osama Bin Ladenista, Al-Qaidasta ja kamalista terroristeista. Kriittinen ote loistaa poissaolollaan.

TERRORISMIA ILMASSA - mikä olikaan totuus?

Ilmailu-lehti käsitteli syyskuun numerossa kahdessa erillisessä uutisessa terrorismia sivuavia aiheita kritiikittömällä tavalla. Libya tosiaankin on "tunnustanut" Lockerbien pommi-iskun, mutta hyvin monien tarkkailijoiden mukaan kyseessä on vain realipoliittinen ratkaisu, jolla maa etsii ulospääsyä kansainvälisestä paitsiosta.

Lockerbien tapaus on erityisen ryvettynyt, sillä uhrien omaisten keskuudessakaan Libyan syyllisyyteen ei tunnuta juuri uskottavan, ainakaan kaikki eivät aio hyväksyä miljooniin puntiin nousseita korvauksia, vaan totuuden selville saaminen nähdään tärkeämpänä. Libyahan ei myöskään ollut syyllinen La Belle-diskossa -86 räjähtäneeseen pommiin, vaan Israelin Mossad ovelasti lavasti heidät syyllisiksi (Mossad-agentti Viktor Ostrovski: "By Way of Deception"). Libya on muuten ensimmäinen maa, joka julkaisi kansainvälisen pidätysmääräyksen Osama Bin Ladenista Interpolin kautta 1998! Britannian MI5 oli libyalaisista koostuvan Al-Qaida ryhmän avulla yrittänyt murhata Gaddafin 1996. (Brisard, Dasquie: Forbidden Truth)

Ilmailun harrastajille Lockerbiestä voisi esittää kysymyksenkin. Juttu Libyaa vastaan perustuu teoriaan, että Samsonite-matkalaukussa olleen Semtex-H räjähteen sytytinmekanismi koostui barometrikatkaisimesta, joka 10000 jalan lentokorkeudessa kytki ajastinkellon päälle, joka sitten laukaisi itse pommin. Tätä vastaan on esitetty mm argumentti, että Boeing 747 lastiruuma on paineistetun rungon sisäpuolella , eikä siellä tapahdu lentokorkeuden kasvaessa sellaista ilmanpaineen muutosta, joka olisi mahdollistanut barometrikatkaisimen käytön sytytinmekanismin osana. Asiaa tuntevat, miten on?

Saudi-Arabian terroriuhkaa käsittelevä juttu onkin jo erittäin epäilyttävä. Israelilaisella depka.com sivustolla saattaa ollakin niin sanotusti ketunhäntä kainalossa. Puhuttaessa olaltalaukaistavien ilmatorjuntaohjusten matkustajalentokoneille aiheuttamasta vaarasta on huomattava aiheeseen liittyvät merkittävät taloudelliset intressit. Israelilaiset yritykset ovat hyvin agressiivisesti koettaneet markkinoida ohjustentorjuntasysteemejään asennettaviksi aivan tavallisiin matkustajakoneisiin. British Airways on ollut erityisesti tulilinjalla. Tänä päivänä tiedustelupalvelut ovat yhä enemmän kytkeytyneet juuri tämän kaltaisiin taloudellisiin operaatioihin. Onko sitten sattumaa, että juuri israelilaista matkustajakonetta raportoidusti ammuttiin ohjuksella Keniassa viime syksynä?

Puhutaan myös syyskuun 11. Pensylvaniaan tippuneesta koneesta. Muistettakoon, että tuon lennon 93 tapahtumista muodostui käsitys juuri lukuisten kännykkäpuheluiden kautta. Kysymys ilmailun harrastajille: miten hyvin kokemuksenne mukaan matkapuhelimella saa yhteyden lentokoneesta? Millaisia ovat lentokorkeuden ja -nopeuden vaikutukset siihen? Olen itse lukenut muutamasta kokeesta jolla asiaa on testattu ja yksiselitteinen tulos on, että kännykkä toimii vain alhaisilla nopeuksilla alhaisesta korkeudesta. Esim matkustajakoneessa vasta kun laskutelineet ja siivekkeet ovat hidastaneet nopeuden alle 400 km/h. (ks http://physics911.org/net/ )

Tiedossa on lisäksi, että tuon lentokoneen osia satoi maahan mailien laajuiselle alueelle, mikä kertoo räjähdyksestä ilmassa. Entäpä jos tarina urhoollisista matkustajista onkin järkyttynyttä kansakuntaa varten kyynisesti luotu sankarilegenda? Meikäläiselle tulee väistämättä mieleen elokuva "Wag the Dog, Häntä Heiluttaa Koiraa". Outoa on myös, että jaksetaan toistuvasti jankuttaa "19 kaapparista, joista 15 oli Saudi-Arabiasta". On kiistämäntön fakta, että tuon kuuluisan listan henkilöistä 7-9 on sittemmin löytynyt elossa, itse listaa ei kuitenkaan ole muutettu. Puhumme tällöin identiteetin varastamisesta harhautustarkoituksessa, mikä viittaa false flag-operaatioon.

Sota ja terrorismi ovat aiheita, joiden yhteydessä faktoja ei välttämättä käytetä kuin siteeksi. Kaikista tapauksista löytyy nykyään internetin kautta runsaasti erilaisia näkökulmia ja kriittistä lukijaa kehoitankin niitä erityisesti etsimään, sillä media tyytyy yleensä toistamaan vain poliittisesti korrektit tulkinnat.