PÄÄSIVULLE

KOLUMNEJA


Joitain huomioita Yhdysvaltojen valtapuolueiden vähemmän tunnetuista presidenttiehdokkaista vaalivuonna Hannu Yli-Karjanmaa 2.7.2004

- Löytyykö valtapuolueista rehellisiä ehdokkaita?

Yhdysvaltojen presidenttipelin asetelma, jossa vastakkain on kaksi Irakin sotaa kannattavaa ja Israelille täysin lojaalia ehdokasta, George W. Bush ja John Kerry, on saanut monet tarkkailijat valittamaan, että nämä vaalit eivät tarjoa lainkaan vaihtoehtoa nykyiselle Bushin hallinnon politiikalle. Molemmat ehdokkaat ovat jopa jäseniä samassa Yalen yliopiston salaseurassa "The Order of Skull and Bones".

Jos nämä pääehdokkaat ovatkin kuin saman lantin kaksi puolta, niin onko edes olemassa toisenlaisia ehdokkaita? Kahden pääpuolueen ulkopuolelta varteenotettava on ainoastaan sitoutumaton ehdokas Ralph Nader. Naderilla on mahdollisuus noin 10% kannatukseen, joka on pois demokraateilta. Tämä on selvä ongelma, kahden pääpuolueen ulkopuolelta tulevat vaihtoehdot näyttävät nimenomaisesti syövän demokraattien ehdokkaan mahdollisuuksia, mikä on ollut omiaan herättämään erilaisia salaliittoteorioita myös Naderin roolista.

Republikaanit. George Bushille on haastajia republikaanien riveissä. Todellisuudessa neoconien kiivaimmat vastustajat ovat juuri republikaaneja ja sijoittuvat puolueen vanhoilliseen siipeen, joita edustaa mm Pat Buchanan ja lehti "The American Conservative" . Käytännössä ainoa poliittinen liike, joka avoimesti kyseenalaistaa virallisen kertomuksen syyskuun 11. tapahtumista on juuri tämä perinteinen amerikkalainen oikeisto. Demokraatit, vasemmisto ja rauhanliikehän tukevat hallitusta tässä asiassa liikuttavan yksituumaisesti. On vaikea ymmärtää, mitä hyvää suomalainen oikeisto näkee Bushissa ja neoconeissa. He eivät ole konservatiiveja, vaan vallankumouksellisia, jotka usein rinnastetaan jopa trotskilaisiin kommunisteihin.

Tarkastellaanpa yhtä Bushin republikaanihaastajaa, John Buchanania. Buchanan on floridalainen journalisti ja kansalaisaktivisti (ei poliitikko) ja hän ryhtyi Bushin haastajaksi republikaaniveteraani John McConnellin pyynnöstä.

John BuchananBuchanan on tutkiva journalisti, joka on paljastanut mm julkisen sektorin väärinkäytöksiä. Lokakuussa 2003 hän sai osakseen laajempaakin huomiota artikkeleillaan Yhdysvaltojen vanhimmassa sanomalehdessä The New Hampshire Gazettessa Bushien suvun ja Natsi-Saksan yhteistyöstä toisen maailmansodan aikana, sekä myös ennen ja jälkeen sotaa. Artikkelit perustuivat Kansallisarkistosta ja Kongressin kirjastosta löytyneisiin dokumentteihin. Koko muu valtamedia vaikeni aiheen kuoliaaksi.

Buchananin missio:
John Buchanan is a man of genuine courage, a truly impassioned patriot, who wants to Take Back America - and the Soul of the Republican Party. He asks you to arise and join him in exposing the truth of 9/11, Iraq, and corporate dominion over our Nation, Democracy, and Party.

Buchanan käyttää itsestään myös nimitystä 9/11-totuusehdokas!

Arvovertailu John Buchananin sivuilta:

Core Republican Values Bush's Anti-Republican Record
Incorruptible Moral Leadership Crony capitalism & War Profiteering
Fiscal Conservatism Biggest Deficits in History
Personal Liberty The "Patriot" Act, Total Information Awareness, Homeland Security Act
Limited Government All-time Record Increases in Government Growth, Size and Spending
No Imperial Adventures or Foreign Entanglements Unlimited Commitments in Afghanistan and Iraq - $166 Billion spent and counting
No Unfunded Mandates No Child Left Behind, the biggest unfunded mandate ever
True National Sovereignty Subordination of All Local, State & Federal US Laws to the Illegitimate Authority and Secret Tribunals of NAFTA and the WTO
Principled Immigration Policies "Bonded Labor" Amnesty for Illegal Aliens (and Cheap-Scared-Worker-hungry Corporate Employers)

 

Demokraatit. Vielä vuoden 2003 lopulla demokraattien johtava ehdokas oli Howard Dean ja John Kerry oli lähes tuntematon nimi. Likainen mediakampanja muutti nopeasti tilanteen. TV-kanavat alkoivat toistaa uudelleen ja uudelleen tiettyä Deanista kuvattua otosta, jossa hän näytti menettäneen täysin malttinsa puheensa aikana. Alettiin toistaa arvioita, että Deanillä ei ole mahdollisuuksia voittaa Bushia, kun taas Kerry on toista maata. Mediakampanjan syynä saattoivat olla Deanin lausunnot, joissa hän sanoi murskaavansa omistukseltaan keskittyneen median vallan (corporate media). Dean vastusti Irakin sotaa, joten hän olisi edes siltä osin eronnut Bushista. Kerryn lausunnot esim Saudi-Arabiasta puolestaan viittaavat jopa sodan laajentamiseen (vaihe 2 öljyalueiden kaappaamisessa).

Lyndon LaRoucheDemokraattien riveissä ei ole juuri skeptistä asennetta syyskuun 11. tapahtumista. Ainoa poikkeus on Lyndon LaRouche, joka suorastaan antoi julkisen varoituksen iskuista puoli vuotta etukäteen. LaRouche on filosofi ja talousmies, jolla on poikkeuksellisen laajat kansainväliset kontaktit ja oma analyyttinen tiedustelualan julkaisunsa EIR. LaRouche on antiglobalisti, joka korostaa suvereenien kansallisvaltioiden merkitystä. Hän on myös vannoutunut neoconien vihollinen. 80-luvulla George H. W. Bush juonitteli LaRouchen vankilaan joksikin aikaa pois häiritsemästä presidentinvaaleja. Sittemmin Democratic National Committee (DNC) on pitänyt häntä kurissa, eikä pääsyä ole ollut edes demokraattisen puolueen esivaalikierroksen vaaliväittelyihin. LaRouchen kannatus ruohonjuuritasolla on laajaa ja viime vuonna hän jopa johti vertailua eri ehdokkaiden kampanjaan tehtyjen lahjoitusten lukumäärässä.

LaRouchen mukaan sekä natsismi että kommunismi saa voimansa synarkismista, joka juuri käyttää näitä oikean ja vasemman laidan liikkeitä demokraattisten hallitusten kaatamiseen. Synarkismi juontaa juurensa Napoleonin ajasta, pääideologin ollessa G.W.F. Hegel ja tunnettuja edustajia ovat olleet Chigagon yliopiston professori Leo Strauss (neoconien oppi-isä) ja hänen Ranskassa asunut aateveljensä Aleksandre Kojève. LaRouche puolestaan nimeää esikuvakseen Franklin D. Rooseveltin.

LaRouche käy päättäväistä kampanjaa erityisesti varapresidentti Dick Cheneytä vastaan.
Hän lataa:
"the entirety of Cheney's power over U.S. policy-shaping "was gained solely through those of his presently undiscovered political benefactors who staged the terrorist attack of Sept. 11, 2001."

 

Mitä hyötyä sitten on kertoa presidenttipelin esivaaliehdokkaista, joilla ei ole todellisia mahdollisuuksia menestykseen? Meillä suomalaisilla ei ole muuta käsitystä Yhdysvaltojen sisäisestä valtataistelusta, kuin valtamedian antama siloiteltu kuva. Toimittajilla on huono tapa kumartaa rahaa ja valtaa, ja heijastella Yhdysvaltojen valtamedian teemoja. Aivan perusasiat jäävät hämäriksi, kuten se mitä Amerikassa on oikea konservatismi, oikeistolaisuus, isänmaallisuus ja mitä toisaalta on petturuus, vieraan valtion laskuun toimiminen ja oman henkilökohtaisen edun tavoittelu kansakunnan edun kustannuksella.

Meillä oikeisto automaattisesti tukee kaikkea, mitä Yhdysvallat tekee ja vasemmisto yhtä automaattisesti vastustaa sitä. Ei juuri vaivauduta analysoimaan sitä, mikä on hyvää ja huonoa Yhdysvalloissa ja mitkä tahot näitä asioita edustavat. Tämän kirjoituksen tarkoitus oli kertoa, että Yhdysvaltojen kaksi valtapuoluetta ovat molemmat täysin korruptoituneita ja ne on "kaapattu" ajamaan niille vieraita tavoitteita. Kuitenkin molempien puolueiden riveistä löytyy rehellinen ehdokas presidenttikilpaan, joka ajaa ainakin 911-totuusliikkeen näkökulmasta aivan oikeita asioita. Yksi tärkeimmistä asioista on tietenkin, että syyskuun 11. terrori-iskujen tekijät on saatettava vastuuseen teoistaan.

Tässä yhteydessä haluan vielä muistuttaa, että näiden sivujen tarkoitus ei ole vastustaa Amerikkaa, vaan puolustaa sitä vallan kaapanneita maanpettureita vastaan, jotka ovat saattaneet maansa häpeään ja alennustilaan joukkomurhattuaan ensin arabien nimissä tehdyissä "terrori-iskuissa" tuhansittain maanmiehiään. Vielä on olemassa oikeita demokraatteja ja oikeita republikaaneja, joita suuryhtiöt ja pankit eivät ole kyenneet ostamaan!