PÄÄSIVULLE


Pirkanmaan Rauhanturvaajien messi-ilta ravintola Laternassa 1.9.2005 teemalla
"Syyskuun 11. - avoin tapaus"

11.9. -toimintaryhmän Hannu ja Sami Yli-Karjanmaa vierailivat luennoimassa syyskuun 11:nnen tapahtumista Tampereella Pirkanmaan Rauhanturvaajien messi-illassa. Rauhanturvaajien tiedottaja Kimmo Wirén oli tilaisuuden ideoinut ja järjestänyt. Kuulijoita saapui paikalle 48 ja Laternan sali oli melko täynnä.

Hannu Yli-Karjanmaa käsitteli alustuksessaan (n. 45 min) ensin terrorismia tuoden esille erityisesti usein unohdetun valtiollisten toimijoitten roolin, siirtyen sitten illan pääteemaan syyskuun 11:nteen. Alustus eteni siitä perustellen sitä, miksi on välttämätöntä tehdä oma itsenäinen analyysi tuon päivän tapahtumista, eikä ole syytä luottaa Yhdysvaltojen viranomaisten ilmoitukseen tapahtumista. Sen jälkeen käytiin läpi WTC:n sortumiseen liittyvät epäselvyydet.

Sami Yli-Karjanmaa käsitteli alustuksessaan (n. 30 min) lennon 77 epäselvyyksiä. Esille tuotiin viranomaisten omien kertomusten ristiriitaisuudet tuon lennon suhteen, sekä rakennukselle aiheutuneiden vaurioiden epäsuhta Boeing 757 matkustajakoneeseen verrattuna.

Pirkanmaan Rauhanturvaajat antoivat jäsenilleen ja muillekin tamperelaisille mahdollisuuden saada tietoa, joka poikkeaa valtamedian tarjoamasta totutusta versiosta. Saamamme tiedon mukaan tilaisuudesta on tullut runsaasti myönteistä palautetta. Entä jos muutkin järjestöt, oppilaitokset ja jopa tiedotusvälineet toimisivat samoin? Jos ihmisille annettaisiin monipuolisesti tietoa eri näkökulmista ja siten mahdollisuus perustellusti muodostaa oma näkemyksensä tapahtumista? Hmm.. ilmeisesti aika vaarallinen ajatus.

Sami ja Hannu Yli-Karjanmaa tyytyväisinä saatuaan Pirkanmaan Rauhanturvaajien lippikset.
Kuva: Kimmo Wirén

Pirkanmaan Rauhanturvaajien sivuilla julkaistu juttu illasta.