PÄÄSIVULLE


Andreas von Bülow

Andreas von Bülow on oikeustieteen tohtori. Hän oli kansanedustajana Saksan liittopäivillä vuodesta 1969 vuoteen 1994. Tällöin von Bülow oli mm. salaisia tiedustelu- ja turvallisuuspalveluja valvovan valiokunnan jäsen.

Vuosina 1976-80 hän oli puolustusministeriön parlamentaarinen valtiosihteeri. Vuosina 1980-82 von Bülow toimi Helmut Schmidtin hallituksen tutkimus- ja teknologiaministerinä.

Vuonna 1998 hän julkaisi salaisia palveluja yleisellä tasolla käsittelevän kirjan »Im Namen des Staates. CIA, BND und die kriminellen Machenschaften der Geheimdienste« (Valtion nimissä, CIA, Liittotasavallan tiedustelupalvelu ja salaisten palvelujen rikollinen toiminta).

Vuonna 2003 ilmestyi von Bülowin menestysteos »Die CIA und der 11. September. Internationaler Terror und die Rolle der Geheimdienste« (CIA ja 11. syyskuuta, Kansainvälinen terrorismi ja salaisten palvelujen rooli). Kirja oli pitkään Saksan myydyimpiä tietokirjoja.

Von Bülowin haastattelu Tagespiegelissä 2002.
Prisonplanet, haastattelu

 

Kirjat

Die CIA und der 11. September. Internationaler Terror und die Rolle der Geheimdienste« (CIA ja 11. syyskuuta, Kansainvälinen terrorismi ja salaisten palvelujen rooli).
Im Namen des Staates. CIA, BND und die kriminellen Machenschaften der Geheimdienste« (Valtion nimissä, CIA, Liittotasavallan tiedustelupalvelu ja salaisten palvelujen rikollinen toiminta)