TAKAISIN

Oheinen Frank Lewin artikkeli käsittelee teoriaa, jonka mukaan syyskuun 11. iskujen lentokoneet olisivat olleet kauko-ohjattuja sijaiskoneita ja että ne toteutettiin samaan tapaan kuin jo vuonna 1962 laadittu operaatio Northwoods kaavaili.

 

Frank Levi The Movement

Operaatio 9-11, kohtaamispaikat

Pohjautuiko syyskuun 11. terrori-isku löyhästi operaatio Nothwoodsin suunnitelmaan?

Monet ovat spekuloineet, että Yhdysvaltojen hallitus antoi syyskuun 11. iskujen tarkoituksellisesti tapahtua saadakseen oikeutuksen "terrorismin vastaiselle sodalle". Ei ole moraalista eroa sillä "antaako jonkun tulla murhatuksi" tai murhaako itse jonkun. Ensin mainitulla vain on paljon suurempi mahdollisuus mennä pieleen.

Olisiko mahdollista, että Yhdysvaltojen hallitus ja sen liittolaiset itseasiassa suorittivat syyskuun 11. iskut
false flag-operaationa?

Avainkysymyksiä:

1. Hyökkäisivätkö Yhdysvaltain asevoimien ja tiedusteluelinten jäsenet omiensa kimppuun?

2. Kuinka monia ihmisiä pitäisi olla mukana sellaisen valtavan operaation toteuttamisessa?

Operaatio Northwoods on dokumentti joka löydettiin the Freedom of Information Act-lain perusteella, joka todistaa seikkaperäisesti, että korkea-arvoiset Yhdysvaltain asevoimien upseerit ovat aiemmin suunnitelleet käyttävänsä valeterrorihyökkäyksiä sodan oikeuttamiseksi. Tämän nimenomaisen suunnitelman tarkoitus oli oikeuttaa hyökkäys Kuubaan suorittamalla lukuisia väkivallantekoja ja harhautuksia.

Täydellinen skannattu kopio operaatio Northwoodsista on nähtävissä:
http://emperors-clothes.com/images/north-i.htm

Rutiininomainen tyyli, millä tämä muistio on kirjoitettu on varsin järkyttävä.

"Voisimme räjäyttää laivan Guantanamon lahdella ja syyttää Kuubaa".

"Voisimme kehittää kommunistisen Kuuban terrorikampanjan Miamin alueella, muualla Floridassa tai jopa Washingtonissa".

Tämän artikkelin tarpeisiin tulemme keskittymään yhteen erityiseen osaan suunnitelmaa:

http://emperors-clothes.com/images/north-10.htm

Tämä osa käsittelee matkustajakoneen teeskenneltyä alasampumista tarkoituksena syyttää Kuubaa. Avainkohdat:

Muutamia muita huomionarvoisia seikkoja:

Oliko 11.9. monimutkaisempi versio operaatio Nothwoodsista? Jos oli, niin mitä tapahtui matkustajille?

Kohtaaminen ja maa

Monet artikkelit kaappauksista ovat esittäneet kaavioita neljän kaapatun koneen lentoreiteistä. Näitä lentoreittejä ei ole saatu lennonjohdon tutkalta, kuten voisi luulla, vaan lennonjäljityspalvelusta joka on avoinna yleisölle internetissä.

Jos menet katsomaan lennonjäljittäjän palveluun, voit todella seurata lentokonetta sen matkalla, käyttäen tietoa mitä saadaan koneessa olevan GPS-jäljityslaitteen tietoa. Lennonjohtajat käyttävät tutkaa ja koneen transponderin (toisiotutka) lähettämää tietoa, joka osoittaa lentokorkeuden ja koneen tunnuksen. Kaapparit kytkivät transponderit pois päältä, mikä teki lennonjohtajille vaikeaksi niiden seuraamisen, mutta lennonjäljityspalvelu jatkoi koneiden sijainnin rekisteröimistä.

Jos operaatio 9-11 perustui löyhästi operaatio Northwoodsiin, niin mitä tarkkaan ottaen he tekivät? Siinä olisi järkeä, että matkustajia kuljettava kone ja kauko-ohjattu kone kohtaisivat mahdollisimman lähellä sotilastukikohtaa, sen välttämiseksi, että joku näkee selittämättömän pallukan tutkassa. Jos matkustajakoneet laskeutuisivat, sen pitäisi tapahtua lentokentille tai tukikohtiin lähellä kohdetta, niin että GPS-jälki näyttäisi loppuvan siihen.

Katsotaanpa muutamia kuvia lennoista, siten kuin yhtiö nimeltä Flight Explorer on ne rekisteröinyt. Tässä näemme samaan kuvaan sijoitetut lentojen 11 ja 175 reitit.

Kohtaamispaikka molemmille näille koneille näyttäisi melko yksinkertaiselta ja voidaan nähdä vielä selvemmin animaatiossa.

Huomaat heti, että kaksi konetta lähes kohtaavat toisensa hieman New Yorkin pohjoispuolella. Mitä tarkalleen on tällä kohdin?

Stewart International Airport, joka on myös sijoituspaikka Stewart Air National Guard Base eli kansalliskaartinilmavoimien tukikohdalle ja jonne on sijoitettu myös 105. ilmakuljetuslaivue, joka käyttää erittäin suuria c-5a kuljetuskoneita.

Nyt katso kaaviota lentokentästä itsestään:

Nuo kaksi kiitorataa melko tarkasti täsmäävät lentojen 11 ja 175 reittien kanssa, vai mitä?

Olivatko nuo kaksi lentokonetta todella niin lähellä tätä lentokenttää?

FAA worker says hijacked jeltiners almost collided before striking World Trade Center Ilmailuhallinnon työntekijä sanoi kaapattujen lentokoneitten melkein törmänneen ennen iskemistään World State Centeriin.

"Terroristit, kuinka ollakkaan, melkein pilasivat suunnitelmansa kun kaksi lentokonetta lähes törmäsivät kaupungin ulkopuolella, työntekijä kertoi. Kaksi lentokonetta joutuivat liian lähelle toisiaan lähellä Stewartin kansainvälistä lentokenttää New Windsorissa, N.Y. , työntekijä kertoi."

Miten tämä voitaisiin tehdä, ilman että lennonjohtaja havaitsisi mitään erikoista?

Samasta artikkelista:

"Eräs lennonjohtajja - apulaisensa kanssa - seurasi World Trade Centeriin törmänneiden lentokoneiden lentoreittejä, työntekijä kertoi. Hän ohjasi American Airlines lentoa 11 ja United Airlinesin lentoa 175 - molemmat Boeing 767 suihkukoneita, joilla oli Bostonista Los Angelesiin reitit, työntekijä kertoi. Sama lennonjohtaja ohjasi myös Egypt Air-yhtiön lentoa 990, kun se putosi Massachusettsin rannikolla 1999, työntekijä sanoi."

Niille, jotka eivät tiedä, lento 990 oli täynnä Egyptin sotavoimien ylintä johtoa ja sen putoamisen on epäilty johtuneen kauko-ohjaamisesta. Mikä sattuma.

Laskeutuminen?

Meillä on lukuisia mahdollisuuksia tässä. Olet ehkä huomannut, että viimeinen lentoa 175 kuvaava pallukka on hieman sivussa. Voisiko viimeinen pallukka kummankin lennon reitillä olla lisätty vain näyttämään, että koneet todella lensivät WTC:lle asti?

Jos näin on, niin ehkäpä lento 11 olisi voinut laskeutua La Guardian lentokentälle (suoraan toiseksi viimeisen pallukan alapuolella).

Lento 175 on mielenkiintoisempi analysoitava, tarkista tämä linkki: The Seattle Times. Understanding the conflict. Graphics & video.

"Alle 30 minuuttia lähtönsä jälkeen matkalle, jonka oli määrä kestää kuusi tuntia, lento 175 teki jyrkän käännöksen keskistä New Jerseytä kohti lähellä Trentonia, epätavallinen poikkeama reitiltä länteen matkaavalle koneelle, lentoyhtiön työntekijät kertoivat. Sen jälkeen kone suuntasi suoraan Manhattanille."

"Jossain Philadelpian ja Newarkin välillä - alle 90 mailia Manhattanilta - lento 175 teki viimeisen tutkakontaktinsa, United Airlinesin julkaiseman lausunnon mukaan. Suunnilleen samaan aikaan American Airlines lento 11 iski World Trade Centerin pohjoistorniin, aiheuttaen massiivisen räjähdyksen."

Trenton on McGuiren lentotukikohdan sijaintipaikka ja sattumoisin se paikka, josta pernaruttokirjeet postitettiin hieman syyskuun 11. jälkeen. Huomaat myös jos katsot valkoisia aikamerkintöjä kaaviossa yllä, että lento 175 näyttäisi hidastaneen huomattavasti vauhtiaan lähestyessään Trentonia. Näin koneet tekevät laskeutuessaan.

Vaihtoehtoisesti se on voinut laskeutua La Guardiaan yhdessä lennon 11 kanssa. Ehkäpä ne molemmat omaksuivat uudet transponderi- ja radioidentiteetit lähestyessään lentokenttää?

Lennot 93 ja 77

Lennon 93 piti lähteä Newarkin kentältä klo 8.00 mutta sitä viivytettiin 42 minuuttia.

Alla olevassa kuvassa näet alkuperäisen lentosuunnitelman oikealla arvioidun laskeutumisajan kanssa, joka oli 14.15 San Fransiscossa. Näet miten se lentää hyvin läheltä sekä Clevelandin että Pittsburgin lentokenttiä. Hieman ennen kuin kone katoaa tutkasta, kuka sitten lensikään konetta suoritti elektronisen lentosuunnitelman muutosilmoituksen DCA:lle (Ronald Reagan International Airport) arvioidulla saapumisajalla 10.28.

Miksi "itsemurhakaappaaja" edes haaveilisi tekevänsä ilmoituksen lentosuunnitelman muutoksesta, on täysin käsittämätöntä. Tulemme tähän myöhemmin.

Näyttää siltä, että kuka tahansa lensikin lentoa 93, yritti laskeutua. Suunnilleen siihen aikaan kun lentosuunnitelman muutosilmoitus tehtiin, lento 93 oli matkalla kohti Johnstownin kunnallista lentokenttää matalalla lentäen. Yrittikö joku laskeutua sinne, mutta teki lentosuunnitelman muutosilmoituksen DCA:lle, koska lennonjohtoon yhteyden saaminen oli vaikeaa (radio jumissa?).

Yksi asia on varma - kaikki törmäykset oli tarkoitettu tapahtumaan samaan aikaan. Jos lento 93 ei olisi viivästynyt 42 minuuttia ja jos se olisi seurannut samaa reittiä, se oli saapunut Washingtoniin 9.46. Se on suunnilleen se aika, kun lento 77 oletetusti iski Pentagoniin.

Mitä tapahtui lennolle 77?

Toisin kuin muilla koneilla GPS jäljitys yht'äkkiä loppuu eteläisessä Ohiossa. Loppuu täysin. Kaikki muut piirrokset sen lentoreitistä, ovat piirroksen arvioidusta reitistä.

Mikään muu kone ei menettänyt GPS jäljitystä matkansa varhaisessa vaiheessa. Miksi juuri tämä kone? Se kadotettiin myös tutkalta suunnilleen tässä kohdin. Ammuttiinko se vai räjäytettiinkö se kauko-ohjaten? Laskeutuiko se hyvin pienelle Portsmouthin lentokentälle vai jatkoiko se hyvin matalalla ja laskeutui jollekin muulle suuremmalle kentälle alueella? Oliko se todella lento 77, joka iski Pentagoniin? Ehkä sillä oli jokin toinen määränpää, joka täytyi hylätä lennon 93 viivästymisen takia. Jos tämä kone olisi muuttanut kurssiaan tässä kohdin ja lentänyt suoraan Chigagoon (ja Seers Torniin) se olisi lentänyt suoraan Daytonin ja Wright Pattersonin lentotukikohtien yli.

Mitä siis todellisuudessa tapahtui?

On useita mahdollisuuksia:

Ei kuitenkaan unohdeta c-130 konetta, jonka nähtiin lentävän suoraan lennon 77 yläpuolella "ikäänkuin sen tarkoitus olisi ollut estää kahta konetta näkymästä tutkassa samalla kun se ohjasi matkustajakonetta Pentagoniin"

Olisiko ollut mahdollista modifioida tai jopa korvata toisella joitain näistä matkustajakoneista? Lue tämä todistajalausunto, joka koskee syyskuun 10. päivää. http://bpdupdateonline.bizland.com/fall2001/id26.html

"Maanantaina, syyskuun 10. noin klo 13 lensin mieheni kanssa Newarkiin palatessamme kokouksesta (CSWE Commission on Conferences and Faculty Development). Lensimme WTC:n ohi matkallamme Newarkiin ja koneen laskutelineet laskettiin alas. Yht'äkkiä laskuteline nostettiin ja kone otti korkeutta ja meille kerrottiin että meidät ohjataan La Guardiaan, koska Newarkin kentällä on ollut tulipalo. Lensimme kaksoistornien ohi uudestaan matkallamme La Guardiaan.

Kun olimme laskeutuneet La Guardiaan, siellä oli jotain sekaannusta ja kolmen tunnin ajanjakson aikana meidät johdettiin ulos koneesta, takaisin koneeseen ja ulos jälleen. Tuo tuntui oudolta silloin. Syyskuun 11. päivän tapahtumien valossa me nyt mietimme oliko Newarkin tulipalolla jotain yhteyttä terroristihyökkäykseen, joka tulisi tapahtumaan seuraavana päivänä."