Avoin kirje kansanedustajille koskien Britannian "terrorismipidätyksiä" (elokuu 2006)


Me allekirjoittaneet olemme erittäin huolestuneina panneet merkille miten Suomi sisäasiainministeri Kari Rajamäen johdolla EU:n puheenjohtajamaan ominaisuudessa on kiihdyttämässä EU:n kehitystä kohti poliisivaltiota. Uudet toimenpiteet, joista on määrä keskustella mm. syyskuussa Tampereella perustuvat Britannian 10.8. uutisoituun näyttävään "terroristipidätykseen".

Rajamäki on todennut: "EU:n lentoturvallisuuden ja terrorismin torjunnan asiantuntijoiden on kokoonnuttava mahdollisimman pian käymään Lontoon tapahtumia ja yhteistyön tehostamista läpi", ja lisäksi hän julisti: "Yhtenäinen Eurooppa voittaa terrorismin".
http://www.intermin.fi/

Näissä lausunnoissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ei riitä että asia jätetään asiantuntijoille. Meidän kaikkien on tutustuttava tapahtumien yksityiskohtiin, sillä Britannian terrorismipidätys ei ollut välttämättä aito terrorihankkeen estäminen, vaan kenties poliittisista syistä järjestetty propagandanäytelmä. Tämän mahdollisuuden esille nostaminen ei ole mikään "salaliittoteoria", vaan perustuu varteenotettavien journalistien kirjoituksiin kansainvälisessä mediassa. Käykäämme seuraavassa läpi tätä aineistoa.

Britannian entinen Uzbekistanin suurlähettiläs Craig Murray kirjoitti internetsivuillaan 14.8. otsikolla "The UK Terror plot: what's really going on?"
http://www.craigmurray.co.uk/ julkaistu myös The Guardianissa 18.8. "The timing is political" http://www.guardian.co.uk/
Murray korostaa, että yhdelläkään pidätetyistä ei ollut pommia, yhdelläkään ei ollut lentolippua, monella ei ollut edes passia. Monet pidätetyistä olivat olleet poliisin seurannassa yli vuoden kuten tuhannet Britannian muslimit ja Murray itsekin. Mikään ei viitannut pidätyksen tarpeellisuuteen. Todisteet tulivat Pakistanista. Siellä erästä Britanniasta murhasyytteen takia paennutta miestä oli "kuulusteltu" ja sikäläiset menetelmät tietäen henkilö saadaan laulamaan "kuin kanarialintu" juuri sitä mitä kuulustelijat haluavat. Britannian "terroristipidätys" tuli sopivalla hetkellä sekä Bushille että Blairille jotka molemmat ovat kasvavassa poliittisessa ahdingossa. Molempien johtajien ainoa oljenkorsi on terrorismin uhkan korostaminen, sillä "terrorismin vastainen sota" on molempien johtajien poliittisen vallan oikeutuksen lähde.. Britannian sisäministeri John Reidin kovat lausunnot siitä miten ihmisten on luovuttava kansalaisvapauksistaan on syytä panna merkille. Murray päättää kirjoituksen sanoin " Be sceptical. Be very, very sceptical.".

Pidätykset tehtiin Yhdysvaltojen painostuksesta, välitöntä tarvetta ei ollut. UK made arrests on Washington pressure: Plane attack was not imminent: official
http://www.dawn.com/ Media on kiinnittänyt huomiota siihen, että pidätetyt olivat aivan tavallisia ihmisiä, eikä mikään viitannut terrorismiin. http://thescotsman.scotsman.com/
Yksi pidätetyistä Umar Islam oli Lontoon 7/7-iskujen sankari ja auttoi silloin ihmisiä turvaan iskun kohteena olleesta bussista ja myöhemmin etsi mahdollisia muita pommeja poliisin kanssa muista busseista.
http://www.theaustralian.news.com.au/

The Guardian on esittänyt lisää kysymyksiä 19.8. julkaistussa artikkelissaan,
http://www.guardian.co.uk/
Oliko mitään terrorihanketta? Poliisi ei ole vahvistanut että räjähteitä olisi löydetty. On kerrottu, että pommitarvikkeita sisältänyt laukku olisi löytynyt "metsästä". Tarkempaa tietoa sisällöstä ei ole annettu.
http://www.telegraph.co.uk/
Terroristien suunnitelma oli poliisin mukaan käyttää TATP:ia (triasetonitriperoksidi) lentokoneiden tuhoamiseen. Teorian mukaan terroristit olisivat salakuljettaneet koneisiin TATP:n raaka-aineita vetyperoksidia, asetonia ja rikkihappoa ja valmistaneet aineen lentokoneessa yhdistämällä aineet. Menetelmä voi kuulostaa yksinkertaiselta, mutta vain jos ei tunne TATP:n valmistamisen yksityiskohtia. Terroristien olisi pitänyt ilmeisesti lentokoneen vessassa sekoittaa aineet, joiden on oltava alle viisi-asteisia ja sen jälkeen kuivatettava aine kiteiksi, mihin väistämättä kuluisi tunteja. Merkittävään räjähdykseen tarvittaisiin ainakin 250 grammaa TATP-kiteitä. Koko väitetty pommintekomenetelmä vaikuttaa käytännössä mahdottomalta toteuttaa. Tämä artikkeli käsittelee TATP-skenaarion järjettömyyttä: "Mass murder in the skies: was the plot feasible?"
http://www.theregister.co.uk/ Lisätietoa aineesta: http://www.technion.ac.il/ , suomeksi: http://fi.wikipedia.org/

Onko mitään todellisia perusteita turvatoimille, joissa matkustajat pakotetaan kaatamaan keräilyastioihin kaikki mukanaan olleet nesteet? Menetelmä on lisäksi täysin järjenvastainen, sillä jos lähtökohta on todellakin takavarikoida lentomatkustajien pommintekoliuokset, niin niiden sekoittaminen samaan astiaan ilmiselvästi aiheuttaisi turvallisuusriskin. Näin voidaan menetellä ainoastaan jos tiedetään ettei mitään nestemäisiä räjähteitä todellisuudessa olekaan. 21.8. syytteiden nostamiset eivät tuoneet mitään uutta konkreettistä näyttöä sen puolesta, että kyseessä olisi voinut ollut toteuttamiskelpoinen suunnitelma

Mihin EU:ta ollaan Britannian viitoittamana viemässä? Brittikirjailija John Mortimer on arvioinut Edinburgin kansainvälisillä kirjamessuilla pitämässään puheessa, että Britannia on siirtynyt kansalaisoikeuksien osalta lainsäädännössään aikaan ennen vuotta 1215 ja Magna Cartaa.
http://www.theherald.co.uk/ Haluaako Suomi seurata perässä?

Kansalaisoikeuksien tuhoaminen yhden ainoan taikasanan "terrorismi" nojalla on kiihtyvä kehitys ja tällä hetkellä Suomi on tuon kehityksen välikappale. Viranomaiset johtavissa EU-maissa, erityisesti Britanniassa, vaativat pitkiä jopa rajoittamattomia pidätysaikoja terrorismista epäillyille, vaaditaan myös kidutuksen laillistamista, kuten Britannian turvallisuuspalvelun johtajan Eliza Manningham-Bullerin lausunnoista on havaittavissa
http://comment.independent.co.uk Kidutus tosin toistaiseksi halutaan teettää alihankkijoilla, kuten Craig Murrayn kirjoitus The Independentissä kertoo.

Viimeaikaiset "terroristipidätykset" ovat kerta toisen jälkeen osoittautuneet poliittisesti motivoiduiksi PR-tempauksiksi. Kerrataanpa hieman: Huhtikuun 2005 Britannian "risiiniterroristien" oikeudenkäynti joutui myöntämään, että mitään risiiniä ei ollut olemassakaan ja useimmat miehet vapautettiin. Vuosia aikaisemmin miehet oli pidätetty näyttävästi uutisoiden - itse Osama bin Laden ja Saddam Husseinin Irak olivat propagandan mukaan myrkyttämässä Eurooppaa risiiniterroristien avulla. Colin Powell käytti "risiiniterroristien" paljastunutta solua Irakin sodan yhtenä perusteluna esityksessään YK:ssa, joka myöhemmin paljastui kaikilta muiltakin osiltaan valheeksi.
http://www.informationclearinghouse.info/

Estetty suunnitelma kaapata lentokoneita Heathrowsta ja lentää ne päin Lontoon pilvenpiirtäjiä osoittautui sepitteeksi: Cooked Terror Plot Recycles Politics Of Fear. 'Al-Qaeda' plan to fly planes into London skyscrapers concocted by government lobbyists
http://www.prisonplanet.com/

Kesäkuussa 2006 Miamissa pidätetyt miehet joiden väitettiin suunnitelleen Sears Towerin räjäyttämistä, olivat mielenterveysongelmaisia, heillä oli klubi eräässä varastorakennuksessa, ei aseita, ei rahaa, ei räjähteitä ja heidän ainut "Al-Qaida" -kontaktinsa paljastui FBI-agentiksi.
http://www.infowars.com/ , http://www.prisonplanet.com/

Lisää tietoa uutisankoiksi osoittautuneista terrorihankkeista:
http://www.prisonplanet.com/

Miten suomalaiset päättäjät saisivat terrorismista luotettavaa tietoa? Sitä ei saada suomalaisesta mediasta, joka toistaa kuuliaisena Yhdysvaltojen ja Britannian propagandaa. Tietoa ei myöskään saada "terrorismitutkijoilta", jotka niin ikään asettavat viranomaistiedon kaiken lähdekritiikin yläpuolelle. Varoittava esimerkki poliittista propagandaa lähenevästä "terrorismitutkimuksesta" on puolustusministeriön teettämä UPI:n tutkijan Toby Archerin raportti
"Kansainvälinen terrorismi ja Suomi". Raportin yksityiskohtainen kritiikki löytyy osoitteesta http://11syyskuu.net/terrorismi/1.htm

Korostamme, että terrorismista tarvitaan hallituksista riippumatonta tutkimusta, sillä terrorismi on tällä hetkellä poliittisesti hyödyllinen ilmiö lukuisalle joukolle sotaakäyviä maita, näistä mainittakoon erikseen Yhdysvallat ja Britannia. Ihmisiä pyritään hallitsemaan pelon avulla. Pelko salaperäistä terrorismia kohtaan saa kansalaiset tukemaan muuten epäsuosittua hallitusta. Suomi ei saa olla ajopuu tässä virrassa kohti poliisivaltiota. Terrorismin ilmiötä tulee tutkia riippumattomasti. Tässä tehtävässä autamme mielellämme.

Ystävällisin terveisin,

Hannu Yli-Karjanmaa
Sami Yli-Karjanmaa
Arto Kekäläinen
Jorma Anttila
Tapio Kuosma
Ilkka Pönkänen
Kaija Olin-Arvola
Ruth Koskinen
Christel Nyman

Lisää tietoa terrorismista:
www.11syyskuu.org
http://11syyskuu.net/video/#dok

Kansanedustajien vastauksia:

Liisa Jaakonsaari kiitti ja lupasi perehtyä aineistoon.


Kimmo Sasi vastasi hieman pitemmästi:

Ihmisen oikeus elämään on ihmisoikeuksista tärkein. Valitettavasti maailmassa on terroristeja, jotka vakavasti uhkaavat tätä perusoikeutta. Siksi yhteiskunnan ehdoton velvollisuus on tehdä kaikkensa, että terroristit eivät onnistu murhasuunnitelmissaan.

Länsimaisessa demokraattisessa yhteiskunnassa selvitetään tarvittaessa jälikäteen, onko turvallisuusviranomaisten toimesta toimittu oikein. Nämä selvitykset antavat asioista oikean kuvan eivät erilaiset mielipiteet ja väittämät.Vastaukseni Kimmo Sasille:

Arvoisa Kimmo Sasi

Kiitän teitä vastauksesta. En kuitenkaan pidä perusteltuna luottamustanne demokraattisten yhteiskuntien kykyyn havaita ja korjata viranomaisten väärinkäytöksiä. Nythän emme tarkastele Suomea, vaan sotaa käyviä koalitiomaita kuten Britanniaa ja Yhdysvaltoja. Terrorismiin liittyy suunnattomia poliittisia intressejä ja siksi motiivi väärentää tutkintaa on toisinaan suuri. Jo terrorismilla pelottelu on usein poliittisesti motivoitua. Esimerkiksi entinen Homeland Securityn johtaja Tom Ridge on kertonut, että Bushin hallinto usein nosti terroriuhkan luokitusta poliittisista syistä (ns. terrorismin liikennevalot).
http://www.usatoday.com/

Itse terrorismirikosten tutkinta on usein osoittautunut poliittisista syistä väärennetyksi. Otetaanpa hieman esimerkkejä: Yhdysvalloissa WTC:n 1993 pommi-iskun ja Oklahoma Cityn Alfred P. Murrah -toimistorakennuksen pommi-iskun tutkinta vääristeltiin FBI:n rikoslaboratorion toimesta. Kantelun oikeusministeriöön asiasta teki laboratoriossa työskennellyt kemisti tohtori Frederik Whitehurst. Seurasi oikeusministeriön alaisen Office of Inspector Generalin tutkinta. Paljastui, että rikoslaboratorio oli toiminut käänteisessä järjestyksessä, se mitä oli löytynyt syytetyn Terry Nicholsin luokse tehdyssä kotietsinnässä rikoslaboratorio määritti käytetyksi Murrah-rakennuksen iskussa.Lopuksi OIG:n raportti totesi: ”Olemme huolestuneita siitä, että agentti Williamsin raportin mielipiteet on ehkä mukautettu sopimaan yhteen todistusaineiston kanssa joka liittyy syytettyihin. Toteamme johtopäätöksenämme, että Williams ei onnistunut esittämään objektiivista, vääristelemätöntä ja pätevää raporttia.”

Agentti Williamsin toiminta oli ollut hyvin samankaltaista myös WTC:n 1993 pommi-iskun suhteen. OIG:n raportti toteaa siitä: ”Näyttää siltä että Williams on työskennellyt käänteisessä järjestyksessä – siis hän on ehkä ensin määritellyt lopputuloksen jonka hän haluaa ja sitten räätälöinyt lausuntonsa niin että tuohon tulokseen päästään. Olemme syvästi huolestuneita tästä mahdollisuudesta.” OIG päätyi suosittelemaan laboratorion täydellistä uudistamista ja kurinpitotoimia viittä agenttia kohtaan.
Nyt saattaa näyttää siltä, että demokraattisen yhteiskunnan tarkistusmekanismit olisivat toimineet näissä tapauksissa, mutta todellisuudessa niin ei käynyt.
Oklahoma Cityn tapauksessa esim. tuomari Richard Matsch ei antanut McVeigh’n ja Terry Nicholsin puolustuksen käyttää OIG:n raporttia oikeudenkäynnissä ja FBI:n rikoslaboratorion väärentämiä tuloksia käytettiin syyttäjän toimesta oikeudenkäynnissä.
OIG:n raportti löytyy osoitteesta
http://www.usdoj.gov/

Otetaan lisää esimerkkejä. Kaikki tunnemme Lockerbiessa 1988 tapahtuneen lentokoneattentaatin. Tapaus käsiteltiin myöhemmin ns. puolueettomassa oikeudenkäynnissä Hollannin maaperällä ja yksi libyalainen sai teosta tuomion. Oikeusoppineet ilmaisivat jo tuoreeltaan tyrmistyksensä mielivaltaisesta tuomiosta. Prosessia tarkkaili myös YK:n nimittämä tarkkailija itävaltalainen oikeustieteen tohtori Hans Koechler. Voitte tutustua hänen lausuntoihinsa tarkkailijamission internetsivuilla: International observer mission of the President of the International Progress Organization, Dr. Hans Koechler, at the Scottish Court in the Netherlands ("Lockerbie Court")
http://i-p-o.org/lockerbie_observer_mission.htm

14.10.2005 tri Koechler antoi lausunnon perustuen tapauksen viimeaikaisiin käänteisiin: "...Tri Koechler vaatii uutta riippumatonta julkista tutkimusta terrorismirikoksesta ja myös rikostutkinnasta ja syyttämisprosessista Skotlannin ja Yhdistyneen kuningaskunnan elimissä. Hänen mukaansa todisteiden väärentäminen ja niiden selektiivinen esittäminen oikeudelle, raporttien manipulointi, tiedustelupalvelujen puuttuminen oikeusprosessiin jne ovat rikoksia missä tahansa maassa. Tri Koechlerin mukaan Skotlannin oikeuslaitos on vakavalla tavalla tahriintunut ja hän on esittänyt epäilynään, että tapaukseen liittyvät suuret poliittisen intressit estävät mahdollisesti totuuden selvittämisen...."
http://i-p-o.org/nr-lockerbie-14Oct05.htm

Myös tässä prosessissa oli läsnä tarkistusmekanismi (tri Koechler), mutta se ei toistaiseksi ole vaikuttanut edes suomalaisen median raportointiin aiheesta saati vapauttanut syytöntä miestä vankilasta!

Otetaan lisää esimerkkejä; kylmän sodan aikainen terrorismi Italiassa. Vuonna 2005 julkaistu sveitsiläisen tutkijan Danielen Ganserin väitöskirjaan pohjautuva kirja NATO'S SECRET ARMIES: Operation Gladio and Terrorism in Western Europe
http://www.isn.ethz.ch/ kertoo Italian terrorismista pintajulkisuutta syvällisemmän kuvan. Taistelua kommunisteja vastaan käytiin Italiassa Yhdysvaltojen ja Britannian toimesta myös false flag -terrorismin keinoin. Ns. jännitteen strategian oli määrä pitää väestö pelon vallassa ja saada ihmiset pyytämään valtiolta suurempaa turvallisuutta samalla kun poliittinen painopiste siirtyi oikealle. Lukuisia parlamentaarisia tutkintakomissioita perustettiin selvittämään terrorismiin liittyviä asioita, kuten vapaamuurarilooshi P2, pääministeri Aldo Moron murha ja operaatio Gladio, mutta selvitystyö osoittautui hyvin vaikeaksi, sillä usein ratkaisevat todistajat tekivät "itsemurhan" tai tiedustelu-upseerien annettiin vaieta valtiosalaisuuslakiin vedoten. Lukuisat sotilastiedustelun upseerit joutuivat oikeuteen terrorismirikoksista tai tutkinnan harhauttamisesta. Kuvaavaa on, että kun senaatin Gladio-komitea päätti 90-luvulla avata Aldo Moron murhan tutkinnan uudestaan, se huomasi kaiken tapauksen aineiston kadonneen sisäministeriöstä. Komissio tyytyi voimattomana protestoimaan aineiston katoamista ja antoi lausunnossaan ymmärtää, että Moron tapausta tulee tarkastella laajemmassa historiallisessa kontekstissa. Komission mukaan Moron murha oli ”rikollinen projekti, jossa Punaiset prikaatit mitä todennäköisimmin olivat instrumentti laajemmassa poliittisessa kehyksessä”.

Jo nämä muutamat esimerkit kertovat siitä, että meidän on syytä olla erittäin kriittisiä kaiken terrorismirikollisuuden suhteen, sillä siihen liittyy suunnattomia poliittisia interessejä, tutkinnan väärentämistä ja tapausten poliittista hyödyntämistä. Toivon, ettei Kokoomus ainakaan halua edesauttaa DDR-tyyppisen tarkkailu- ja urkintayhteiskunnan luomista Eurooppaan. Yhdysvalloissa ollaan jo aika pitkällä, ks maan junissa esillä ollut juliste joka kehoittaa matkustajia tarkkailemaan kanssamatkustajia ja raportoimaan viranomaisille.
http://www.mdrails.com/images/marc_marshal.jpg Tyylisuunta on Stalinin ajalta tuttua sosialistista realismia.

Terveisin Hannu Yli-Karjanmaa


Tähän Sasi vielä vastasi:

Luotan USA:n ja Englannin oikeuslaitokseen enemmän kuin oikeuslaitokseen missään muualla maailmassa ja niin varmasti sinäkin jos tutustut niiden toimintaan. Terroriuhka on todellinen, sen tietää jokainen New Yorkissa ja Lontoossa asuva.

Nyt meidän pitäisi miettiä, miten kitkeä terrorismi. Riittävä kiinnijäämisriski on siinä aivan olennainen.

Kimmo Sasi