PÄÄSIVULLE - KOLUMNEJA


 

Mikrobitti 11/2005
Hannu Yli-Karjanmaa 4.11.2005

 

Mikrobitti-lehden numerossa 11/2005 oli juttua salaliittoteorioista. Artikkeli oli tyypillinen kevyt ja viihteellistävä, ja se pyrki totuttuun tapaan lyömän huuhaa-leimaa aiheeseen. Tämä toi mieleen Tieteen kuvalehden kesäkuun jutun, johon ryhmäläisemme vastasivat.

Kommentoin seuraavassa ainoastaan Mikrobitin jutun erillistä osaa "Salaliitot nyt" (kuvan tekstistä ei saa selvää), jossa esitellään ensin teoria ja sen perään "faktat". Sen alaotsikko "9/11" sisältää seuraavan tekstin:

Teoria: Salajuoni kaatoi kaksoistornit, mutta kenen oli käsikirjoitus? Virallinen totuus on sumutusta, sillä kaappaajat olivat Israelin agentteja, jotka laskivat USA:n arabivastaisuuden lisäämisen hyödyttävän itseään. Isku suunniteltiin yhdessä CIA:n kanssa, tekosyyksi sotaa ja arabivaltojen öljyvarojen omimista varten. Lentokonekaappaukset olivat hämäystä, oikeasti Pentagonin ja WTC:n tuhot aiheutuivat ohjusiskusta ja vetypommeista.

Tosiasia: Al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin videopuhe kehuu iskuja vielä suunniteltua tuhoisammiksi. Kaapparit on tunnistettu sekä valvontanauhoista että matkustajaluetteloista. Sekä silminnäkijähavainnot, että vaurioita tutkineiden asiantuntijoiden lausunnot tukevat lentokoneiden aiheuttamia vaurioita, pommeista tai ohjuksista ei ole näyttöä eikä havaintoja. Lentokoneissa näkyvät mystiset pullistumat on todettu digikameratekniikan aiheuttamiksi ilmiöiksi. Huhut CIA:n osallisuudesta perustunevat siihen, että 80-luvulla, Irakin ja Iranin sotiessa, USA tuki Irakia koulutuksella ja kalustolla, mutta tuki katkaistiin ennen Persianlahden sotaa 1991.

Teoriana esitetään omituinen kooste eri lähteistä. Äkkiseltään en muista törmänneeni muualla teoriaan, jossa Israelin agentit kaappasivat koneet. Vetypommiteoria tai tarkemmin sanottuna minivetypommiteoria sen sijaan on sotilasasiantuntijamme käsialaa. Teorian laatimisessa WTC:n sortumisen selittämiseksi ei sinänsä ole mitään moitittavaa. Näinhän ovat menetelleet kaikki painovoimaisen sortumisenkin puolustajat, eikä heitä ole siitä arvosteltu. Teorian laatiminen on välttämätöntä, jotta tapahtunut saataisiin selitettyä. Se onko teoria pätevä, ratkeaa sillä kykeneekö teoria aukottomasti selittämään havaitut ilmiöt ja onko teorian esittämä tapahtumakulku muutoin mahdollinen.

WTC:n tuhoutumisen selittämisessä ongelmakohtia ovat sortumisen lähes vapaata putoamista vastannut nopeus, betonin ja sisustusmateriaalin pulverisoituminen suurimmalta osaltaan hienoksi pölyksi ja syntyneet erittäin kuumat rauniot. Raunioiden pinnasta mitattiin 5 päivän kuluttua jopa 747 oC lämpötiloja, seitsemän viikon kuluttua raivaajat nostelivat raunioista punahehkuisia palkkeja ja kahden raivausyhtiön johtajat kertoivat lehtihaastattelussa teräksen sulaneen kolmen pilvenpiirtäjän kellareissa. Ainakin yleisellä tasolla minivetypommiteoria kykenee selittämään nämä ilmiöt. Viralliset teoriat eivät edes yritä sitä. Ne vaikenevat näistä rakennussortuman yhteydessä täysin ainutlaatuisista ilmiöistä ja toivovat ettei kukaan huomaa sitä. Viimeisimmän tutkimuksen tehnyt NIST meni jopa niin pitkälle välttelyssään, että rajasi simulaatioittensa mallinnuksen ulkopuolelle itse sortuman, keskittyen sitä edeltäneisiin lentokoneitten törmäyksiin ja tulipaloihin.

Minivetypommiteoria on julkaistu 11syyskuu-sivuilla, koska se on varteenotettava asiantuntijan laatima selitys tapahtumalle. Teoriassa on heikkojakin kohtia eikä se ole 11.9.-toimintaryhmän kanta asiaan.

Varsinainen ongelma Mikrobitin jutussa on se mitä esitetään tosiasiana. Käydäänpä sitä vähän läpi. (ruskea teksti Mikrobitistä)

"Al-Qaidan johtajan Osama bin Ladenin videopuhe kehuu iskuja vielä suunniteltua tuhoisammiksi. Kaapparit on tunnistettu sekä valvontanauhoista että matkustajaluetteloista."

Tähän kohtaan lainaan 11.9.-toimintaryhmäläisten tekstiä Tieteen kuvalehdelle: Ei edes lentokonekaappauksista tuona päivänä ei ole pitävää näyttöä; yksikään pilotti ei esimerkiksi lähettänyt lennonjohdolle kaappaushälytystä. FBI julkaisi 19 nimeä sisältävän listan kaappareista, mutta heistä useiden on todettu olevan yhä elossa [1]. Listaa ei silti ole muutettu.

Vuonna 2002 pitämässään puheessa FBI:n johtaja Robert Mueller totesi, ettei FBI ole löytänyt yhtään juttuun liittyvää paperitodistetta [
2]. Eräät FBI:n tutkijat myönsivätkin The New Yorkerin toimittaja Seymour Hearshille, että kaikki löydetyt "todisteet" oli varta vasten jätetty löydettäviksi. [3]

Bin Ladenin tunnustuksilla -- olivat ne aitoja tai eivät -- ei voi olla mitään ratkaisevaa merkitystä. On näyttöä, että hän on ollut yhteistyössä CIA:n kanssa [
4], ja mikäli Yhdysvaltain viranomaiset ovat sekaantuneet iskuihin, bin Ladenin kaltainen syntipukki on tavattoman arvokas.

Julkaistuissa matkustajaluetteloissa ei myöskään ole yhtään arabinimeä. Ks.
AA 11, AA 77, UA 175, UA 93.

"Sekä silminnäkijähavainnot, että vaurioita tutkineiden asiantuntijoiden lausunnot tukevat lentokoneiden aiheuttamia vaurioita, pommeista tai ohjuksista ei ole näyttöä eikä havaintoja."

Pentagoniin syntyneet vauriot eivät vastaa suuren matkustajakoneen törmäystä. On vaikea sanoa, mikä rakennukseen osui; ohjuksesta on puhunut ainakin puolustusministeri Rumsfeld.

Kukaan ei tiettävästi väitä, etteivätkö lentokoneet olisi aiheuttaneet WTC:n rakennuksille vaurioita. Tornit oli kuitenkin suunniteltu kestämään rakennusaikana maailman suurimman matkustajakoneen Boeing 707:n törmäys. WTC:n rakennesuunnitteluprojektin johtajan Frank A. DeMartinin mukaan tornien olisi pitänyt kestää jopa useiden koneiden iskut per torni. (DeMartinin lausunto videolla suom. tekstit)

Räjähteiden käytöstä on lukemattomia havaintoja, olen koonnut niistä 16 kpl videoleikkeinä osoitteeseen http://11syyskuu.net/video/ .

Asiantuntijalausuntoja on monen suuntaisia. Tässä eräs räjähdepurkuexpertti: "The collapse of the WTC towers looked like a classic controlled demolition, said Mike Taylor of the National Association of Demolition Contractors in Doylestown, Pennsylvania." Newscientist

Tuoreeltaan USA Todayn toimittaja Jack Kelley kertoi FBI:n uskovan tornien sortuman aiheutuneen perustuksissa räjähtäneistä pommeista. Video

Viime kesänä tiedonvapauslain perusteella julkisaadut paikalla olleiden palo- ja poliisiviranomaisten haastattelunauhat kertovat myös räjähdyksistä. Assistant Fire Commissioner stated “I thought . . . before . . . No. 2 came down, that I saw low-level flashes. . . . I . . . saw a flash flash flash . . . [at] the lower level of the building [not up where the fire was]. You know like when they . . . blow up a building ... ?" -- and a lieutenant firefighter the Commisioner spoke with independently verified the flashes . Lisää linkkejä näihin lausuntoihin tällä sivulla.

Eikä kannata unohtaa myöskään WTC:n vahtimestarina toiminutta William Rodriguezia, joka on kertonut WTC:n kellarikerroksien räjähdyksestä ja on haastanut Bushin hallinnon oikeuteen iskujen takia.

"Lentokoneissa näkyvät mystiset pullistumat on todettu digikameratekniikan aiheuttamiksi ilmiöiksi." Lentokoneiden pullistumilla ei ole merkitystä aiheen kannalta.

"Huhut CIA:n osallisuudesta perustunevat siihen, että 80-luvulla, Irakin ja Iranin sotiessa, USA tuki Irakia koulutuksella ja kalustolla, mutta tuki katkaistiin ennen Persianlahden sotaa 1991." Irakin ja Iranin sota (Yhdysvallat tuki molempia) ei liity terrori-iskuihin mitenkään.

Mikrobitin toimittajien asenne on mielenkiintoinen. Ihmisiä, jotka kyseenalaistavat ns. virallisen totuuden on syytä vähätellä - artikkelihan antaa ymmärtää salaliittoteorioiden kyhäilyn viittaavan skitsofreniaan. Nämä toimittajat näyttävät unohtavan, että kertomus bin Ladenista ja arabikaappareita on myös salaliittoteoria. Se on ilmeisesti kuitenkin kaiken epäilyksen yläpuolella, koska sen esittävät viranomaiset, eli valtio.

Mikrobitin artikkelin faktoina esittämät seikat eivät lähemmin tarkasteltuna ole mitään faktoja, vaan perusteettomia väitteitä vailla todellisuuspohjaa.

Syyskuun 11. on todellakin avoin tapaus.