PÄÄSIVULLE


 

Helsingin Sanomille Miska Rantasen 18.9. julkaistun artikkelin johdosta lähetetty vastine, jota lehti ei suostunut julkaisemaan. Näin siitäkin huolimatta, että viikkoa myöhemmin tilaa löytyi runsaasti Matti Mielosen setelintaittelujutulle.

 

Käsitellessään 11.9.-toimintaryhmän yleisötilaisuutta ja www-sivuja 11syyskuu.org HS katsoi (18.9.), että kehittelemme "salaliittoteorioita".

Tilaisuutemme avauspuheenvuorossa korostettiin, ettemme tiedä totuutta syyskuun 11:nnen tapahtumista. Tiedämme vain, että meille on valehdeltu. "Virallisen kertomuksen" epäily kumpuaa sen ristiriidoista, mahdottomuuksista ja kysymyksistä, joihin ei ole annettu vastausta.

HS väittää Andreas von Bülowin kertoneen, että CIA on maksanut journalisteja hiljaiseksi syyskuun iskuista. Tiedusteluasiantuntija kuitenkin vain totesi yleisesti, että CIA:lla on kytkentöjä ja vaikutusvaltaa journalisteihin.

Yksi laajimmalle levinneistä salaliittoteorioista on USA:n hallinnon julkistama teoria Osamasta ja 19 arabikaapparista. Tapauksesta ei koskaan käynnistetty aitoa rikostutkintaa, eikä virallisen selityksen tueksi ole julkistettu todisteita.

Vaikka WTC:n tuhoutuminen on maailmanhistorian suurin rakennuskatastrofi, sen tutkinta hoidettiin ala-arvoisesti. Tuhoalue raivattiin nopeasti ja teräsjäte rahdattiin ulkomaille. Monet protestoivat todisteiden hävitystä.

USA:n hätätilavirasto FEMA värväsi tutkintaan vapaaehtoisia insinöörejä. Tutkinta rahoitettiin 600 000 dollarin "kengännauhabudjetilla". Viraston keskeneräiseksi jäänyt raportti päätyi epävarmoihin päätelmiin.

NIST (National Institute of Standards and Technology)jatkoi tutkintaa tietokonesimulaatioin, joissa mallinnus on rajattu koneiden törmäyksistä sortuman alkamiseen. Itse sortumista ei ole tarkasteltu lainkaan.

Monet asiantuntijat ja uutisankkurit vertasivat välittömästi tornien symmetristä luhistumista hallittuihin purkuihin. Varsinkin toisessa korttelissa sijainneen 47-kerroksisen WTC-7:n siisti putoaminen oman pohjapinta-alansa sisään myöhemmin iltapäivällä muistuttaa perinteistä räjähdepurkua. Rakennuksen haltija Larry Silverstein jopa myönsi TV-dokumentissa, että rakennus päätettiin ottaa alas. Hätätilavirasto totesi raportissaan WTC-7:n sortumisen syyn olevan tuntematon, mikä on toistaiseksi ainoa virallinen kanta!

Terrorismi voi myös hyödyttää valtiota. Äärimmäinen esimerkki tästä on Saksan valtiopäivätalon tuhopoltto v. 1933, joka johti diktatuurin pystyttämiseen.
Uuskonservatiivien aivoriihi Project for the New American Century totesi v. 2000 raportissaan, että "uusi Pearl Harbor" nopeuttaisi heidän suorasanaista suunnitelmaansa USA:n maailmanherruuden toteuttamiseksi.

Tiedossa on myös Irakin sodan perustelujen valheellisuus. Milloin julkisuudessa uskalletaan tarkastella kriittisesti kertomuksen edellistä vaihetta, jonka perusteella on käynnistetty sotia, muutettu lakeja ja kavennttu ihmisoikeuksia?

Hannu Yli-Karjanmaa, 11syyskuu.org -sivujen ylläpitäjä
Heikki Kurttila, TkT